Op zoek naar de ultieme natuurbestemming? Bezoek dan Zwitserland

bezienswaardigheden Zwitserland

Het Europese continent heeft op toeristisch gebied dusdanig veel te bieden dat afreizen naar andere werelddelen eigenlijk niet nodig is. Neem alleen al het Europese aanbod aan natuurhoogtepunten. Wat dit betreft is Zwitserland absoluut een van de landen die de kroon spannen. Welke bezienswaardigheden in Zwitserland op het gebied van natuur in het bijzonder de moeite waard zijn? Hieronder noemen we vier van deze highlights.

bezienswaardigheden Zwitserland

Matterhorn

De Matterhorn is hoe dan ook een erg bijzondere berg, alleen al qua vorm. De berg is namelijk nagenoeg perfect driehoekig gevormd. Een bijzonder natuurstaaltje dus! Het mooie is bovendien dat je vanuit Gornergrat een fantastisch zicht hebt op deze uiterst speciale berg.

De Aletschgletsjer

In de Alpen zijn meerdere gletsjers te vinden. Hiervan is de Aletschgletsjer de langste en misschien ook wel de meest indrukwekkende. Als je avontuurlijk en sportief bent ingesteld en je verkeert in een goede lichamelijke conditie, dan kun je zelfs meedoen aan een heuse trekking over deze gletsjer.

Oeschinensee

De Oeschinensee is om meerdere redenen erg bijzonder te noemen. Ten eerste moet het feit genoemd worden dat dit meer zo’n ongelooflijk diepe blauwe kleur kent. Daar komt nog bij dat dit meer is omsloten door bergwanden die ronduit ontzagwekkend zijn. Dit meer behoort door deze combinatie van omstandigheden tot de mooiste plekjes van heel Zwitserland. 

De Lauterbrunnen

Tenslotte mogen de Lauterbrunnen niet onvermeld blijven in dit artikel. In feite hebben we het hier over een dal, eentje dat niet ver van de stad Interlaken af ligt. In dit dal zijn er maar liefst 72 watervallen te tellen. Vooral in de lente is het aan te raden hier eens een bezoekje aan te brengen. Door de ingezette dooi hebben de watervallen dan namelijk meer kracht en overtuiging.