Tips voor een dagje Amsterdam

Amsterdam is een geliefde stad voor veel buitenlandse toeristen én Nederlanders. Dit is niet zo gek, aangezien deze stad heel veel moois te bieden heeft. Het is er zo groot dat je er niet binnen één dag uitgekeken raakt. Maar als je hier voor een dagje naartoe gaat, wil je natuurlijk wel van te voren weten wat de mooiste plekjes zijn om te bezoeken. Ben je benieuwd? Lees dan snel verder!

Haarlemmerbuurt

Dichtbij het Centraal Station van Amsterdam, bevindt zich de Haarlemmerbuurt. Dit is een wijk die bekend staat om de gezellige uitstraling en vele winkeltjes en eettentjes. Ook zit hier een populaire vintage winkel. Wil je hier alleen even doorheen lopen en genieten van de cultuur? Dat kan! Je vindt hier authentieke en historische pandjes die zeker het bezichtigen waard zijn.

Rondvaart

Amsterdam staat bekend om de vele grachten door heel de stad heen. Daarom is het ook erg leuk om een luxe rondvaart in Amsterdam te doen! Zo kun je meedoen met een georganiseerde rondvaart of een privé boot huren. Zo kun je zelf de grachten op en de stad eens bekijken vanaf het water in plaats vanaf de straten.

Street art

Een grote stad is natuurlijk niet compleet zonder de street art. Ga bijvoorbeeld naar de NDSM-werf in noord en bezichtig de versierde muren met verf. Ook in de Jordaan en op verschillende plekken in het centrum kun je deze art vinden. Neem je camera mee en laat je inspireren!

Parkjes

In Amsterdam vind je verschillende leuke parkjes die je kunt bezoeken. De meest bekende is het Vondelpark, maar je hebt ook het Oosterpark, Erasmuspark en het Amstelpark. In de zomer is het vooral erg leuk om naar het Westerpark te gaan. Normaal gesproken worden hier veel festivals gegeven, maar je kunt er ook heerlijk zitten en barbecueën.