Hoe kies je de juiste wijn?

Wijn is er in allerlei soorten en smaken. Zo heb je een droge wijn, een fruitige wijn of juist een wat zwaardere en robuuste wijn. Voor iedereen zit er wel wat lekkers bij! Maar hoe kies je nu de juiste wijn en waar moet je precies op letten? Wij zetten een aantal tips voor je op een rijtje. Lees dus gauw verder!

Wat vind je lekker?

Probeer er als eerste achter te komen wat voor soort wijn je lekker vindt. Dit is best lastig, aangezien er veel soorten wijn zijn. Proef er daarom zoveel mogelijk en probeer hierbij de smaak te omschrijven. Is de wijn fris? Of juist zoet? Je kunt hierbij gebruik maken van een wijnen gids die precies aangeeft hoe je wijn moet proeven en welke smaken je kunt herkennen.

Zoek de juiste winkel

Hiernaast is het goed om op zoek te gaan naar een goede slijterij of winkel waar je wijn kunt kopen. De meeste mensen gaan naar de supermarkt voor een flesje wijn, maar we kunnen je vertellen dat hier niet de beste soorten wijn te koop zijn. Hiernaast heeft een slijterij vaak een aanbod aan unieke wijnen, zoals Wesley Sneijer wijnen. Deze zijn maar op een paar plekken te koop en hebben een eigen unieke smaak. Hetzelfde geldt voor exclusieve Italiaanse wijnen. Deze kun je weer het beste kopen bij een échte Italiaanse zaak.

Let op deze punten

Als je met een flesje in je handen staat, weet je natuurlijk niet van te voren hoe deze smaakt. Let daarom op een aantal punten, waaronder het jaartal, de druivensoort en de producent. Zo hebben bepaalde merken weer bepaalde druivensoorten die je nergens anders vindt. En hoe ouder de wijn hoe anders de smaak is, dan wordt de smaak van de wijn over het algemeen voller.