Waarom het verstandig is om een fietsverzekering af te sluiten voor je elektrische fiets

elektrische fiets

Elektrische fietsen zijn de laatste jaren steeds populairder geworden. Ze zijn gemakkelijk te gebruiken en duurzaam voor het milieu. Het is dan ook niet gek dat de verkoop van elektrische fietsen enorm gestegen is. Als trotse eigenaar van een elektrische fiets, is het belangrijk om na te denken over de veiligheid van jouw waardevolle bezit. Hier komt de fietsverzekering om de hoek kijken. Veel mensen zullen zich afvragen of een fietsverzekering nodig is voor hun elektrische fiets. In deze blog leggen we uit waarom het verstandig is om wel een fietsverzekering af te sluiten voor je elektrische fiets. 

Bescherming tegen diefstal en schade

De belangrijkste reden om een fietsverzekering af te sluiten, is dat je hiermee jouw elektrische fiets beschermt tegen diefstal en schade. Elektrische fietsen zijn duurder dan gewone fietsen en daarom vormen ze een aantrekkelijk doelwit voor dieven. Met een fietsverzekering hoef je je geen zorgen te maken over financiële schade bij diefstal of schade die per ongeluk wordt veroorzaakt. Bovendien kun je met de verzekering rekenen op een goede service die je helpt bij eventuele problemen.

De verplichting van types elektrische fiets

Sinds begin dit jaar, is een WA-verzekering verplicht voor mensen met een speed-pedelec die harder dan 25 km/u kunnen. Maar voor de “normale” elektrische fiets is dit nog niet het geval. Toch is het goed om te weten dat de dekking van aansprakelijkheid van jouw particuliere aansprakelijkheidsverzekering niet altijd toereikend is. Mocht er iets gebeuren onderweg is dat dan wel altijd voldoende. Het afsluiten van een aparte fietsverzekering is daarom een verstandige keuze.

Weet waar je aan toe bent

Als je een fietsverzekering van Univé afsluit, weet je precies wat je kunt verwachten. Je weet welke schade gedekt is, welke kosten worden vergoed en welke voorwaarden gelden. Dit geeft een stukje zekerheid en rust. Daarnaast is het mogelijk om zelf te kiezen welke aanvullende verzekeringen je afsluit en welke kosten je daarvoor maakt. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een verzekering tegen pech onderweg, diefstal of schade.

Persoonlijk advies

Het afsluiten van een fietsverzekering kan best ingewikkeld zijn. Er zijn veel verschillende aanbieders met verschillende polissen, kosten en voorwaarden. Het is daarom verstandig om te kiezen voor persoonlijk advies. Bij een assurantiekantoor of verzekeraar kunnen ze je helpen om de juiste keuze te maken en krijg je een duidelijke uitleg van wat wél en niet verzekerd is. Zo ben je er zeker van dat je de juiste keuze maakt.

Kosteneffectief

Last but not least. Een Univé elektrische fietsverzekering hoeft niet duur te zijn. Zelfs een basisverzekering kan al voldoende zijn om je fiets te beschermen tegen diefstal en schade. Zo ben je voor een relatief klein bedrag per maand verzekerd mocht er iets gebeuren. En als dat gebeurt ben je blij dat je die verzekering hebt afgesloten.

Conclusie

Het afsluiten van een fietsverzekering voor je elektrische fiets is dus absoluut aan te raden. Zo kun je zonder zorgen op pad met jouw waardevolle bezit. Je bent beschermd tegen diefstal en schade en weet precies waar je aan toe bent. Daarnaast kan persoonlijk advies je helpen om de juiste keuze te maken en kan het kostenbesparend zijn op lange termijn.