Bekendste meer van noord Italië

Gardameer

In het noorden van Italië ligt het bekendste meer wat iedereen wel kent, het Gardameer. Een prachtig meer wat wordt omringd door mooie bergen, leuke dorpjes, stranden en toeristische stadjes. Veel campings waar je lekker op vakantie kunt gaan en genoeg bezienswaardigheden als je er op uit wilt trekken. Het meer is een van de belangrijkste toeristische gebieden van het land, miljoenen toeristen gaan ieder jaar naar het meer toe. Ook de vele schilderachtige stadjes eromheen zijn een trekpleister voor veel mensen. De gunstige ligging van het meer heeft ervoor gezorgd dat het meer al snel een belangrijke handelsnederzetting werd. 

Kleine schattige dorpjes

De dorpjes rond het Gardameer zijn leuke kleine schattige dorpjes waarvan de meeste een autovrij centrum hebben, waar de ene klein is kan de ander weer heel erg toeristisch zijn. Bij de zonovergoten glooiende heuvels ligt Bardolino, hier vind je een leuke mooie haven en een toeristische wandelpromenade. Aan de Oostelijke kant van de oever vind je Garda, weelderige bomen en vele terrasjes en restaurantjes kenmerken de straten. Achter de promenade heb je smalle straatjes met winkeltjes en ijssalons waar ze heerlijke ijs verkopen.

Gardameer

Een stukje Zwitserland in Italië

Het dorp Riva del garda is het meest noordelijke dorp van het Gardameer, gelegen in een prachtige bergachtige omgeving. Als je goed naar de huizen en de straten kijkt, krijg je het gevoel dat je in Zwitserland bent. Omdat je omringt bent door de Bergen, is het er niet zo warm als op andere plaatsen. Wielrenners en andere fietsers komen er graag door de gunstige ligging. De drie stadspoorten van 34 meter hoog zijn ook erg fraai. Iedere tweede en vierde woensdag van de maand, is er een markt die zeker het bezoeken waard is. Aan het water ligt het stadsmuseum wat vroeger een burcht was.